Lasă un comentariu

REFLEXOTERAPIE

   

     78144_1

50-60 minute / sedinta = 60 LEI 

Arta vindecării prin masaj reflexoterapie a fost practicată mii de ani. Medicii din timpuri străvechi au descoperit că acţionând asupra anumitor puncte reflexogene din talpă şi palmă pot vindeca întregul organism uman. Apoi, tehnica a fost preluată şi îmbunătăţită din generaţie în generaţie până în zilele noastre.

Reflexoterapia foloseşte energiile subtile pentru a echilibra şi armoniza organismul uman. Ceea ce se întâmplă în corp este reflectat în punctele reflexogene din talpă şi palmă. Întotdeauna o atingere aduce după sine o reacţie în organism.

Reacţiile apărute în urma apăsării unui punct reflexogen pot fi de la plăcere până la senzaţii fizice sau emoţii puternice. Acestea din urma apar în aşa numitul „proces de autovindecare”. Organismul uman are capacitatea de a se autovindeca. Atunci când un pacient acuză stări de stres, oboseală sau diverse boli, înseamnă că organismul său este în dezechilibru, căile prin care curge energia vitală fiind obturate. Aceste blocaje apar din cauze diverse cum ar fi stresul, alimentaţia neadecvată, stilul de viaţă nesănătos, relaţiile interpersonale dizarmonioase, etc.

Masajul reflexoterapie porneşte de la principiul existenţei energiei vitale şi a canalelor (meridiane) ce alcătuiesc sistemul nervos. Energia traversează aceste canale repetitiv, într-o ordine precisă. Când energia traversează aceste canale liber, fără blocaje, organismul uman este sănătos şi se află  înt-o stare de echilibru. Terminaţiile meridianelor sunt localizate în punctele reflexogene din palmă şi talpă. Reflexoterapia prin masaj la picioare sau mâini este o modalitate de vindecare holistică ce se aplică prin acţionare asupra punctelor reflexogene pentru a debloca energia vitală.

Scopul unui terapeut este de a readuce echilibrul natural al organismului în urma căruia se produce autovindecarea prin aplicarea tehnicilor de reflexoterapie prin masaj.

Prin reflexoterapie se pot trata foarte multe afecţiuni:
– stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emoţionala, depresii, anxietate, atacuri de panica.
– afecţiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.
– tulburări endocrine: tiroida, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficiente de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauza, osteoporoza, tulburări de metabolism, obezitate, diabet.
– afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, constipaţie, balonări etc.
– afecţiuni hepato-biliare: litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila leneşa etc.
– afecţiuni renale (se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
– afecţiuni circulatorii: hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul mâinilor si picioarelor reci, dureri de picioare.
– afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
– crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: